Parenteel Derck Backer (van Roekel) - Inleiding Naamlijst Bronnen


Johannes Cornelis (Joop) van Roekel

Zoon van Martinus van Roekel en Maria Johanna Hessing, geboren 19-1-1910 Utrecht [200]

Trouwt Maria Jacoba Bollebecker

Kinderen:

  1. Gerard van Roekel
  2. Marcelle van Roekel
  3. Marijke van Roekel
  4. Ans van Roekel
  5. Carla van Roekel
  6. Mariska van Roekel

Bronnen:

Cornelia Anderson Email 22-10-2005:
Volgens Cornelia kwam ook haar oom Joop naar Australië en vestigde zich in Port Pirie ongeveer 50 kilometer van Jamestown. Ze hadden zes kinderen waaronder de tweeling Marcelle en Marijke die beiden zijn overleden.
According to Cornelia uncle Joop also came to Australia and settled in Port Pirie about 50 kilometers from Jamestown. They had six children, Marcelle and Marijke were twins who both died.
Henk van den Koedijk Emails 27-4, 14-5-2014:
[...] In Utrecht, Coornhertstraat 5(?) woonde in de 50-er jaren ook een familie Roekel. Die is toen in ongeveer 1949/50 verhuisd naar Haarlem. De heer des huizes was afgekeurd als banketbakker en ging toen werken bij een broer. Die broer had een fabriekje in rubber ringmatten. "De Roekel Rubber Ringmat". U heeft zulke matten waarschijnlijk vaak gezien bij de ingangen van winkels. Ik weet niet of dat bedrijf nog bestaat maar misschien heeft U iets aan deze informatie. [...]
[...] Ik kan er na ongeveer 60 jaar niet veel over vertellen. Ik weet niet eens meer of het "Roekel" was of "van Roekel". Met de zoon van die bakker was ik toen goed bevriend. Samen voetballen en zo. Dat die mensen in de Coornhertstraat woonden moet vlak na de oorlog geweest zijn. Want ik herinner mij een voorval op de speelplaats van de Dr. de Visserschool op de Vondellaan. Daar was ik met Gerard Roekel aan het ballen toen er opeens een luid gejammer klonk. Wat was er gebeurd? Jongens uit de buurt van die school waren bezig benzine te stelen uit kleine tankaanhangwagentjes die achter de vrachtauto's van de Canadezen hingen. (Misschien ook wel Engelsen). Blijkbaar hadden ze gemorst want opeens stond van een van die jongens zijn been in brand. Een militair rende uit de school achter de brandende jongen aan, greep hem beet, klemde hem onder zijn arm en sloeg met zijn andere hand het vuur uit en droeg hem daarna op zijn schouder naar Dr. Plum wiens praktijk op de hoek van de Da Costakade en de Vondellaan zat. Dus dit moet in de eerste jaren na de bevrijding zijn geweest. Toen Gerard Roekel met zijn ouders naar Haarlem was verhuisd, ben ik nog een aantal jaren in Haarlem wezen logeren. Leuk hoor; volleyballen op het strand van Bloemendaal en zwemmen in zee. Maar zoals dat zo vaak gaat; het contact verwaterde en na verloop van tijd zie je elkaar nooit meer. Ik denk, dat je voor je genealogische beslommeringen, je hier niets aan hebt, maar ik vond het toch leuk dit aan je te kunnen schrijven.
[GvR: Het is niet zeker of deze verhalen bij deze familie horen ... ]

© Gijs van Roekel, Maarn 2008 - Ga naar begin