Parenteel Derck Backer (van Roekel) - Inleiding Naamlijst Bronnen


Frans van Roekel

Bakker, zoon van Hendrik van Roekel en Eva van Westeneng, geboren 27-8-1939 Wageningen

Trouwt 29-8-1962 Veenendaal Gerritje Adriana van Essen, dochter van Aalbertus van Essen en Gerritje van Hunnik, geboren 22-11-1940 Gelders Veenendaal

Kinderen:

  1. Gerritje Adriana (Gerda) van Roekel, bakker, geboren 4-1-1963 Wageningen
    trouwt R Berkade
  2. Hendrik Aalbertus Jacob van Roekel, geboren 9-2-1968 Wageningen

Bronnen:

GR140-XIX-IVa
GR139:
Transcriptie van een krantenartikel over de bakkerij:

Kondirorei Van Roekel: Oostenrijkse sfeer

WAGENINGEN - Een echt Oostenrijks sfeertje kan in de meest letterlijke zin worden geproefd bij Konditorei van Roekel. Schwarzwalder Kirsch, Sacher Torte en veel andere overheerlijke punten worden daar gebakken naar 'Wiener geschmak'.

Gerda van Roekel, dochter van de Wageningse bakker aan de Chrichillweg, zwaait in de Konditorei de scepter. Naast Oostenrijks gebak biedt Van Roekel ook een keur aan hartige hapjes. Belegde baquettes, eenpersoons stokbroodjes, Duitse broodjes, saucijzen en kruidig gevulde bladerdeegvormen vliegen er over de toonbank. En omdat ondanks alle buitenlandse invloeden in smaak bakker van Roekel zelf een oerdegelijke Nederlander is wordt het bekende slagroom- en vruchtengebak net zo vaak uit de vitrines verkocht als de buitenlandse specialiteiten.

Bavaroisegebak
Kondotorei Van Roekel is gevestigd aan de Hoogstraat 93. In de lux konditorei wordt het dagelijks brood overigens niet vergeten en het is er dan ook in alle soorten te koop. Duitse broodjes liggen er gebroederlijk naast echt Franse stokbroden en het Hollandse melkwit. En voor wie dan de verleiding van het aanlokkelijk gebak niet kan weerstaan nog een tip; probeer het luchtige bavaroisegebak eens voor bij de koffie of als een bijzondere afsluiting van het diner.

AZ2a-95:
Gerritje Adriana van Roekel en R. Berkade bewonen in 1997 het pand Hoogstraat 91, perceel 043+044 eerste melding in 1683

© Gijs van Roekel, Maarn 2005 - Ga naar begin